Plăcintă cu aluat de pâine

20160721 233043 jpeg

Doamna Adriana Rada din Oradea ne-a trimis cea mai apetisantă plăcintă cu aluat de pâine.

De ce ai nevoie pentru plăcintă cu aluat de pâine

Pentru aluat

500 g făină

250 ml apă

1 praf sare

1 plic drojdie uscată

1 linguriţă zahăr

Pentru umplutură

1 kg prune

200 g zahăr

4 linguri griş

1 ou

Cum se prepară plăcintă cu aluat de pâine

Din făină, apă, sare,  drojdie şi zahăr faci coca pe care o laşi la dospit 30 minute. Între timp, cureţi prunele de sâmburi şi le pudrezi cu zahăr. Din aluat întinzi 2 foi.

Într-o tavă dreptunghiulară pui prima foaie, presari grişul apoi aşezi prunele şi pliezi foaia, de pe margini către interior. Deasupra pui a doua foaie, înţepi cu furculiţa şi ungi cu oul bătut în prealabil. Dai la cuptor, 40-45 minute, la foc potrivit.