Plăcintă cu aluat de pâine

Doamna Adriana Rada din Oradea ne-a trimis cea mai apetisantă plăcintă cu aluat de pâine.
De ce ai nevoie pentru plăcintă cu aluat de pâine
Pentru aluat
500 g făină
250 ml apă
1 praf sare
1 plic drojdie uscată
1 linguriţă zahăr
Pentru umplutură
1 kg prune
200 g zahăr
4 linguri griş
1 ou
Cum se prepară plăcintă cu aluat de pâine
Din făină, apă, sare, drojdie şi zahăr faci coca pe care o laşi la dospit 30 minute. Între timp, cureţi prunele de sâmburi şi le pudrezi cu zahăr. Din aluat întinzi 2 foi.
Într-o tavă dreptunghiulară pui prima foaie, presari grişul apoi aşezi prunele şi pliezi foaia, de pe margini către interior. Deasupra pui a doua foaie, înţepi cu furculiţa şi ungi cu oul bătut în prealabil. Dai la cuptor, 40-45 minute, la foc potrivit.