Plăcintă cu bacon şi ou

placinta cu bacon si ou jpeg

Această plăcintă cu bacon si ou se poate servi cu garnitură de mazăre sau broccoli, oferindu-i astfel un plus de savoare.

Ingrediente:

8 felii de pâine pufoasa de la care se va înlătura coaja 8 felii de şuncă tocată mărunt o ceapă mică tocată mărunt 4 albuşuri de ou bătute şi 4 ouă întregi o jumătate de cană de mozarella rasă un sfert de cană de brânză dulce pasată mazăre, broccoli sau morcovi pentru garnitură

pâine pufoasa

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetaţi o tavă pentru copt. Cu ajutorul unui făcăleţ, întindeţi miezul de pâine, apoi aşezaţi-l în tavă, astfel încât aceasta să fie complet acoperită.

Se lasă la cuptor timp de 10 minute. Puneţi o tigaie cu ulei încins pe foc mediu. Se prăjeşte şunca timp de 5 minute, apoi se adaugă ceapa şi se lasă încă 5 minute să se călească.

Jumătate din cantitatea de şuncă se pune peste pâinea din tavă, iar peste ea se pun albuşurile de ou. Se sparg ouăle peste întreaga compoziţie, se presară restul de şuncă şi mozarella amestecată cu brânza dulce.

Se asezonează cu sare şi piper. Se lasă plăcintă cu bacon si ou la cuptor 20 de minute. Se taie plăcintă cu bacon si ou bucăţi şi se serveşte cu garnitura de legume.

Placinta cu varza si sunca

Placinta cu varza si sunca

Placinta de pui

Placinta de pui

Rulada de curcan in bacon

Rulada de curcan in bacon

Foto: taste.com.au