Plăcintă cu brânză

placinta cu branza jpeg

Dacă îţi place plăcinta cu brânză, îţi propunem o reţeta uşor de preparat, cu aluat pufos, care îi va cuceri pe cei dragi!

Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină 4 gălbenuşuri 60 g drojdie 1 praf sare 300 ml lapte 100 g zahăr 100 g unt topit coajă rasă de lămâie

Pentru umplutură

250 g brânză de vaci

2 gălbenuşuri

60 ml smântână

rom, după gust

50 g zahăr

30 g griş

1 ou, pentru uns

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în laptele călduţ, adaugi puţină făină şi o laşi la crescut. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi pui maiaua, făina, coaja de lămâie şi praful de sare. Torni untul, în fir subţire, şi frămânţi până când aluatul se dezlipeşte de degete şi-l laşi la dospit.

Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele. Întinzi aluatul, împărţit în două, pe masa presărată cu făină, aşezi o foaie într-o tavă tapetată, pui umplutura, iar deasupra aşezi cealaltă foaie. Ungi plăcinta cu oul bătut şi dai la cuptorul încins, în prealabil, la foc potrivit, până când se rumeneşte.

Foto: Profimedia