Plăcintă cu brânză

Dacă îţi place plăcinta cu brânză, îţi propunem o reţeta uşor de preparat, cu aluat pufos, care îi va cuceri pe cei dragi!
Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină 4 gălbenuşuri 60 g drojdie 1 praf sare 300 ml lapte 100 g zahăr 100 g unt topit coajă rasă de lămâie
Pentru umplutură
250 g brânză de vaci
2 gălbenuşuri
60 ml smântână
rom, după gust
50 g zahăr
30 g griş
1 ou, pentru uns
Mod de preparare
Dizolvi drojdia în laptele călduţ, adaugi puţină făină şi o laşi la crescut. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi pui maiaua, făina, coaja de lămâie şi praful de sare. Torni untul, în fir subţire, şi frămânţi până când aluatul se dezlipeşte de degete şi-l laşi la dospit.
Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele. Întinzi aluatul, împărţit în două, pe masa presărată cu făină, aşezi o foaie într-o tavă tapetată, pui umplutura, iar deasupra aşezi cealaltă foaie. Ungi plăcinta cu oul bătut şi dai la cuptorul încins, în prealabil, la foc potrivit, până când se rumeneşte.
Foto: Profimedia