Plăcintă cu brânză şi spanac

Cea mai bună plăcintă a sezonului fără nici o îndoială. Aşa că vă poftim la plăcintă cu brânză şi spanac.
Ingrediente
Pentru aluat 500 g făină 150 g margarină 1 cub de drojdie 150 ml apă sare 1 linguriţă oţet
5 ouă fierte
4 ouă crude + 1 ou de uns
300 g spanac proaspăt
200 g telemea
2 cepe
2 linguri ulei
sare
piper
Cum se prepară
Se amestecă făina cu drojdia dizolvată în apă caldă, se adaugă un praf de sare, margarina topită, oţetul şi se frământă un aluat elastic, pe care-l laşi să crească. Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în uleiul încins. Se adaugă spanacul spălat bine şi tocat. Se lasă pe foc 15 minute, până când se înmoaie spanacul. Se lasă să se răcească, după care se adaugă telemeaua mărunţită, ouăle crude, sare şi piper, după gust.
Se împarte aluatul în două şi se întind două foi, una mai groasă şi una mai subţire. Cu foaia groasă se îmbracă forma de tort, astfel încât să treacă de marginea tăvii. Se pune compoziţia de spanac şi se aşază ouăle fierte întregi şi curăţate de coajă. Se acoperă plăcinta cu foaia subţire, se lipesc marginile celor două foi şi se răsucesc ca în imagine. Se unge plăcinta cu ou şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră.