Plăcintă cu brânză şi stafide
Această reţetă clasică de plăcintă este exact ingredientul care nu trebuie să lipsească dintr-o duminică reuşită în familie.
Ingrediente
Pentru aluat 5 linguri lapte 5 linguri ulei 2 ouă 5 linguri zahăr 1 pliculeţ praf de copt 1 cană făină
4 ouă
1 kg brânză de vaci (sau urdă)
4 linguri zahăr
stafide
coaja rasă de la 1 lămâie
4 ouă
200 ml smântână lichidă
1 lingură zahăr
unt, pentru uns tava
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci laptele cu praful de copt şi îl laşi deoparte. Freci ouăle cu zahărul până când se face o cremă spumoasă, adaugi laptele, uleiul şi făina. Trebuie să obţii o compoziţie mai consistentă. Ungi cu unt şi dai cu făină o tavă cu pereţi mai înalţi şi torni compoziţia. Nivelezi şi dai la cuptor circa 10 minute, până se întăreşte un pic.
Pentru umplutură, freci brânza de vaci cu ouăle şi cu celelalte ingrediente. Scoţi tava, aşezi umplutura şi o nivelezi. Dai la cuptor 30 de minute. Baţi ouăle cu smântâna şi zahărul până când acesta se topeşte. Torni peste plăcintă şi mai dai la cuptor 15 minute până se rumeneşte. O laşi să se răcească în tavă.