Plăcintă cu brânză şi struguri

placinta cu branza si struguri jpeg

Medicina tradiţională chineză recomandă cura cu struguri pentru că purifică sângele, glandele, toate organele şi pentru capacitatea sa de a stimula energia vitală. Strgurii conţin o gamă foarte variată de minerale (sulf, calciu, fosfor, fier, clor, zinc etc) şi de vitamine. Prepară o plăcintă cu brânză şi struguri pentru a te bucura de gustul şi beneficiile acestor fructe.

Plăcintă cu brânză şi struguri - Ingrediente

Pentru blat 200 g făină 50 g zahăr pudră 100 g unt 1 ou

500 g brânză dulce de vaci

150 g zahăr pudră

2 pachete zahăr vanilat

1 plic praf de budincă

1 linguriţă coajă de lămâie

4 ouă

200 g struguri albi şi roşii

Plăcintă cu brânză şi struguri - Cum se prepară

Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul. Se adaugă untul moale tăiat cubuleţe şi oul. Se frământă rapid un aluat neted şi se lasă să se odihnească 30 de minute în frigider. Se ia 2/3 din aluat, se întinde în foaie şi se aşază pe fundul unei forme de tort unsă şi tapetată. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 15 minute.Se amestecă brânza de vaci cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, cu praful de budincă, coaja de lămâie şi gălbenuşurile. Se încorporează în cremă albuşurile bătute spumă tare şi jumătate din boabele de struguri spălate şi uscate. Aluatul rămas se întinde într-o fâşie lată şi lungă, cu care se îmbracă forma de tort. Se toarnă umplutura de brânză, boabele de struguri rămase şi se introduce în cuptor, la 180° C, pentru 30 de minute.