Plăcintă cu carne

Doamna Eliza Corovancă ne-a ispitit cu o plăcintă aperitiv cu carne tocată. Ne este greu să-i rezistăm!
De ce ai nevoie
2 cepe mari
2 morcovi
1/2 kg carne tocată pui sau porc
2 linguri pastă de roşii
2 linguri smântână
sare, piper, pătrunjel
ulei
1 pachet de aluat de foietaj
Cum se prepară
Punem morcovul şi ceapa la călit în puţin ulei când s-au rumenit adăugăm carnea tocată şi amestecăm uşor până se albeşte carnea. Adăugăm apoi sare, piper şi pasta de roşii. Dacă este prea tare carnea, putem pune şi un pic de apă. Fierbem 10 minute la foc, mic lăsăm să se răcească şi adăugăm şi două linguri de smântână şi verdeaţă tocată mărunt
Întindem foaia de aluat, o tăiem în jumătate, tapetăm o tavă de tartă sau o tava mai înaltă cu aluat. Punem compozitia de carne, apoi din partea cealaltă de aluat tăiem fâşii, pe care le aşezăm într un mod cât mai estetic, tip grilaj. Ungem cu un gălbenuş amestecat cu puţin lapte şi dăm la cuptor pt 45 minute la 180 de grade.
Se serveşte şi calda, dar şi rece cu o salată asortată.