Plăcintă cu carne de pui
Încinge cuptorul şi pregăteşte cea mai bună plăcintă cu carne de pui!
Ingrediente
1 kg piept de pui 2 cepe 1 pachet foi de plăcintă 500 g ciuperci champignon 2 roşii 3 linguri ulei 4 ouă 1 lingură smântână 1 linguriţă rozmarin uscat 50 g unt topit sare piper
Mod de preparare
Tai pieptul de pui cubuleţe foarte mici şi le prăjeşti în uleiul încins. Scoţi cu o paletă carnea şi o pui într-un castron. În uleiul în care ai prăjit carnea, căleşti ceapa şi ciupercile toate mărunt. Laşi pe foc până scade zeama lăsată de ciuperci şi pui roşiile tăiate cuburi. Laşi două minute, dai deoparte, laşi să se răcească şi pui totul peste pieptul de pui.
Adaugi peste pui şi legume trei ouă, smântâna, rozmarinul, sare şi piper, după gust, şi amesteci bine. Iei 3-4 foi de plăcintă dezgheţate, le ungi cu unt topit, pui din compoziţia cu pui şi ciuperci, întinzi pe jumătate de suprafaţă şi rulezi. Aşezi rulada pe o tavă unsă cu puţin unt topit. Prepari la fel încă două rulade.Le ungi cu ou bătut cu puţină apă şi introduci tava la cuptor până se rumenesc frumos. Laşi să se răcească, le tai bucăţi şi serveşti.