Plăcintă cu carne şi ceapă verde

Nu toată lumea se înnebuneşte după mâncărurile cu carne. Dar pentru cei care nu concep nici o masp fără carne avem reţeta potrivită: plăcintă cu carne şi cu ceapă verde, pregătită la cuptor. Casa va mirosi a toate aromele, iar familia ta se va delecta cu câte o bucată din delicioasa mâncare.
Plăcintă cu carne şi ceapă verde - Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină 3 ouă 3-4 linguri apă sare
Pentru umplutură
500 g carne tocată
1 ceapă albă
1 legătură de ceapă verde
1 ardei gras roşu
2 linguri ulei
2 linguri iaurt
1 pahar vin alb
sare
piper
pătrunjel verde
Plăcintă cu carne şi ceapă verde - Mod de preparare
Se toacă ceapa mărunt, se căleşte cu cele două linguri de ulei până se înmoaie. Se adaugă carnea tocată şi se continuă călirea câteva minute. Se adaugă jumătate de pahar de vin, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se continuă călirea până când se pătrunde bine carnea şi scade zeama. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească puţin. Între timp, se prepară foaia de plăcintă. Se amestecă ouăle cu făina şi un praf de sare, se adaugă câtă puţină apă până se obţine un aluat uşor de modelat. Pe planşetă se întinde o foaie de aluat mai grosuţă, cu care se tapetează, în interior, o formă rotundă. Se toarnă umplutura de carne şi restul vinului amestecat cu iaurtul şi se introduce forma la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la foc potrivit. Plăcinta cu carne şi ceapă verde se taie după răcire şi se serveşte garnisită cu ardei gras tăiat cubuleţe şi pătrunjel verde.