Plăcintă cu cartofi şi carne tocată

placinta cu cartofi si carne tocata jpeg

Cartoful este principala resursă aliemntarp non-cerealieră la nivel mondial. Consumul de cartofi este în creştere, deoarece are numeroase avantaje: este uşor de cultivat şi are un ridicat potenţial energetic. Prepară şi tu o plăcintă cu cartofi şi carne tocată, sau aşa cum este cunoscută în Anglia, faimoasa Shepherd's Pie (plăcinta ciobanului).

Plăcintă cu cartofi şi carne tocată - Ai nevoie de

700 g carne tocată amestec vită cu porc 300 ml pulpă de roşii din conservă 1 morcov mare 1 ceapă albă 10 cartofi mari 2 linguri unt 1 lingură ulei 100 g brânză de burduf cimbru uscat boia de ardei dulce sare piper rozmarin

Plăcintă cu cartofi şi carne tocată - Mod de preparare

Căleşti ceapa tăiată mărunt cu morcovul ras în uleiul bine încins până se înmoaie bine. Adaugi carnea tocată şi continui călirea până scade bine zeama şi carnea îşi schimbă culoarea. Adaugi pulpa de roşii, cimbru, sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă, la foc mic, amestecând din când în când, circa 40 de minute.

Între timp, cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare. Scurgi apa, zdrobeşti cartofii cu presa de piure sau furculiţa, amesteci cu unt şi puţină zeamă în care au fiert şi prepari un piure potrivit de tare. Aşezi într-un vas termorezistent un strat de piure, apoi umplutura de carne, alt strat de cartofi, presari brânză de burduf sfărâmată şi boia de ardei. Introduci vasul în cuptorul bine încins pentru circa 20 de minute, până se topeşte brânza şi se rumeneşte uşor. O serveşti caldă, ornată cu frunze de rozmarin.