Plăcintă cu cartofi şi mărar

placinta cu cartofi si marar jpeg

Pentru această reţetă poţi folosi cartofi noi care se găsesc în pieţe şi supermarketuri. O plăcintă cu cartofi şi mărar este deliciul cu care te poţi răsfăţa într-o zi ploaioasă de primăvară.

Plăcintă cu cartofi şi mărar - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 500 g făină 300 ml apă călduţă 1 plic drojdie uscată 1 praf sare 1 linguriţă zahăr 1 ou

1 kg cartofi

6 linguri ulei

piper

sare

2 legături mărar

2 cepe

1 ou pentru uns

Plăcintă cu cartofi şi mărar - Mod de preparare

Faci maia din drojdie, puţină apă călduţă şi zahăr. Laşi să crească şi frămânţi aluatul din toate ingredientele până când devine elastic. Laşi la crescut o oră. Pentru umplutură, cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi-i pui la fiert. După ce s-au fiert, îi zdrobeşti, până obţii un piure. Adaugi ulei şi potriveşti de sare şi piper. Speli mărarul şi îl tai. Cureţi şi tai cepele. Adaugi mărarul şi cepele tăiate în piure.

După ce aluatul şi-a dublat volumul, îl împarţi în două şi întinzi foi subţiri. Ungi o tavă cu ulei şi presari făină. Aşezi o foaie şi o înţepi cu o furculiţă. Torni umplutura şi nivelezi. Deasupra întinzi cea de-a doua foaie, o înţepi cu furculiţa şi o ungi cu ou. Laşi la copt 20-25 de minute.