Plăcintă cu cireşe

placinta cu cirese jpeg

E bine să mâncăm roşiile crude, ca atare, dar e bine ca, din când în când, să le folosim şi în diverse prăjituri.

Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 500 g făină 200 g zahăr tos 200 g smântână 1 ou 1 plic praf de copt 1 gălbenuş 1 praf de sare

Pentru umplutură

1 kg cireşe

50 g nucă măcinată

150 g zahăr tos

2 linguri pesmet

2 ouă

1 ou, pentru uns

Mod de preparare

Combini toate ingredientele pentru aluat, până obţii o cocă omogenă pe care o împarţi în două bucăţi, una mai mare şi una mai mică, şi le dai la frigider 2 ore.

Speli bine cireşele şi le cureţi de sâmburi, apoi le pui la scurs. După aceea, pregăteşti umplutura amestecând toate ingredientele.

Din aluatul mai mic faci două foi. Una o aşezi pe fundul vasului în care coci plăcinta. Apoi, întinzi aluatul mai mare, aşezi umplutura şi îl rulezi ca pe o clătită.

Formezi un colac, pe care îl aşezi în tavă, peste foaia pusă anterior. Aşezi şi ultima foaie de aluat, peste care presari o mână de cireşe şi le presezi uşor, să se încorporeze.

Dai tava în cuptorul încins şi coci 10 minute, la foc mediu. După acest interval, dai focul mai mic şi laşi plăcinta încă 25 de minute.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg