Plăcintă cu cireşe

E bine să mâncăm roşiile crude, ca atare, dar e bine ca, din când în când, să le folosim şi în diverse prăjituri.
Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 500 g făină 200 g zahăr tos 200 g smântână 1 ou 1 plic praf de copt 1 gălbenuş 1 praf de sare
Pentru umplutură
1 kg cireşe
50 g nucă măcinată
150 g zahăr tos
2 linguri pesmet
2 ouă
1 ou, pentru uns
Mod de preparare
Combini toate ingredientele pentru aluat, până obţii o cocă omogenă pe care o împarţi în două bucăţi, una mai mare şi una mai mică, şi le dai la frigider 2 ore.
Speli bine cireşele şi le cureţi de sâmburi, apoi le pui la scurs. După aceea, pregăteşti umplutura amestecând toate ingredientele.
Din aluatul mai mic faci două foi. Una o aşezi pe fundul vasului în care coci plăcinta. Apoi, întinzi aluatul mai mare, aşezi umplutura şi îl rulezi ca pe o clătită.
Formezi un colac, pe care îl aşezi în tavă, peste foaia pusă anterior. Aşezi şi ultima foaie de aluat, peste care presari o mână de cireşe şi le presezi uşor, să se încorporeze.
Dai tava în cuptorul încins şi coci 10 minute, la foc mediu. După acest interval, dai focul mai mic şi laşi plăcinta încă 25 de minute.