Plăcintă cu ciuperci

placinta ciuperci profimedia 0014122642 jpeg

Bucură-te de ciuperci într-o delicioasă plăcintă.

Ingrediente

350 g aluat de patiserie 4 cartofi potriviţi fierţi 1 praz mare 200 g ciuperci proaspete 2 linguri ulei de măsline 2 ouă 1 lingură de amidon sare piper rozmarin

Cum se prepară

Prazul şi ciupercile se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se călesc prazul şi ciupercile. Se lasă să se răcească, se adaugă un ou, amidonul, rozmarin, sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine.

Se întinde aluatul de patiserie în foaie potrivit de groasă, se întind pe toată suprafaţa cartofii pasaţi bine şi umplutura cu praz. Se rulează, se aşază într-o tavă unsă cu puţin ulei, se unge deasupra cu un ou bătut şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180° C până se rumeneşte frumos.

sursa foto: profimedia