Plăcintă cu ciuperci, reţeta de post
În dimineţile în care ţii post, serveşte la micul dejun câteva felii din această delicioasă plăcintă cu nuci. Este săţioasă deoarece are în compoziţia sa şi nuci.
De ce ai nevoie pentru plăcintă cu ciuperci
1 linguri ulei
500 g ciuperci
1 ceapă
4-5 căţei mari de usturoi
rozmarin, cimbru sau salvie
sare
70 ml vin
200 g nuci prăjite
piper
2 foi aluat foitaj
Cum se prepară plăcinta cu ciuperci
Încingi uleiul în tigaie şi rumeneşti ciupercile feliate, ceapa tocată, căţeii de suturoi pisaţi, sare şi ierburi aromatice, după gust. După ce a scăzut apa lăsată, torni vinul, laşi să scadă, apoi pui nucile zdrobite şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Laşi compoziţia să se răcească 15 minute.
Decongelezi bucăţile de aluat şi pui pe mijloc câte jumătate din compoziţie. Rulezi şi le aşezi în tăvi tapetate. Le dai la cuptor până când se rumenesc.