Plăcintă cu ciuperci şi bacon
Pentru un gust mai bun, la această plăcintă poţi folosi amestec de ciuperci, cum ar fi pleurotus, hribi sau ghebe. Nici nu-ţi va veni să crezi cât de repede se va termina tava cu plăcintă.
De ce ai nevoie pentru plăcintă cu ciuperci şi bacon
Pentru aluat
400 g făină
70 ml apă caldă
½ linguriţă drojdie uscată
200 ml lapte
1 lingură zahăr
1 linguriţă sare
Pentru umplutură
400 g ciuperci
100 g bacon
1 ceapă
100 ml vin
sare
piper
1 lingură ulei
pătrunjel
500 ml lapte
40 g făină
40 g unt
20 g brânză
1 ou, pentru uns
Cum se prepară plăcinta cu ciuperci şi bacon
Dizolvi drojdia în apă caldă, o pui peste făina cernută, adaugi zahărul, sarea şi începi să frămânţi, adăugând treptat laptele cald. Când aluatul nu se mai ţine de degete, îl laşi să crească până când îşi dublează volumul.
Toci ceapa şi o căleşti în ulei, adaugi baconul tăiat mărunt şi ţii până când se rumeneşti. Pui ciupercile tocate, vinul şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Ţii până când scade zeama lăsată, apoi dai deoparte şi presari pătrunjel tocat.
Topeşti untul într-o tigaie, adaugi făina, amesteci, apoi torni laptele. Amesteci constant până când sosul alb se îngroaşă, apoi pui brânza rasă şi omogenizezi. Amesteci ciupercile cu sosul alb.
Împarţi aluatul în jumătate şi întinzi două foi. Aşezi prima foaie într-o tavă tapetată. Pui compoziţia, o nivelezi şi aşezi a doua foaie. Ungi plăcinta cu ou bătut şi o ţii la cuptor până când se rumeneşte.