Plăcintă cu ciuperci şi carne de vită

placinta cu ciuperci si carne de vita jpeg

O reţetă de plăcintă cu ciuperci şi carne de vită este exact ce ai nevoie pentru cina din această seară. Notează-ţi ingredientele, mergi la piaţă sau la magazin şi cumpără-le pe cele mai proaspete şi nu-ţi mai rămâne decât să pregăteşti cea mai gustoasă cină. ;

  • Porții: 6
  • Timp total: 1h30
  • Pregătire: 30min
  • Gătire: 1h
  • Categorie: fel principal, placinte

Ingrediente

700 g carne

de vită tocată 2 ouă 1 ceapă pătrunjel verde tocat fin 2 linguri pesmet ulei sare piper

Pentru umplutură

300 g ciuperci

champignon

2 fire ceapă verde

2 căţei de usturoi

100 g caşcaval

afumat

sare

piper

Mod de preparare

Se amestecă, într‑un castron, carnea tocată, ceapa tăiată mărunt, pătrunjelul, ouă­le, sare şi piper, după gust. Se adaugă pesmetul şi se amestecă până se obţine o compoziţie ca pentru ­chiftele.

Separat, se taie mărunt ciupercile, caşcavalul, ceapa verde, se zdrobeşte usturoiul şi se amestecă bine. Se adaugă sare şi piper, după gust. Se unge o formă cu ulei, se pune jumătate din compoziţia de carne, se adaugă umplutura cu ciuperci şi se acoperă cu restul de carne. Se stropeşte cu ulei şi se introduce în cuptorul ­bine încins pentru circa 45 de minute. Se serveşte caldă sau rece, tăiată felii.