Plăcintă cu ciuperci şi legume

Mushroom and lentil paté jpeg

Ciupercile se pot găti în fel şi chip. Încearcă o plăcintă delicioasă combinată cu legume, pe care o împarţi cu cei dragi.

Ingrediente Pentru aluat: 400 g făină 7 g drojdie 200 ml apă călduţă ulei sare Pentru umplutură 400 g ciuperci 2 căţei usturoi 1 ceapă tocată 2 ouă 4 linguri smântână ulei sare piper seminţe de pin, pentru decor

Mod de preparare

Combini făina cu un praf de sare şi cu drojdia, torni apa călduţă, puţin ulei şi amesteci bine. Laşi aluatul la dospit până îşi dublează volumul. Într-o tigaie, căleşti ceapa în puţin ulei încins, împreună cu usturoiul pisat şi cu ciupercile feliate, până se înmoaie şi scade zeama lăsată. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Laşi la răcit. Întinzi aluatul într-o foaie nu foarte groasă, o mai laşi la dospit încă 15 minute, apoi o ungi cu puţin ulei. Amesteci compoziţia de ciuperci, usturoi şi ceapă cu ouăle bătute şi cu smântâna. Întinzi amestecul peste foaia de aluat, apoi îl închizi pe lateral.Ungi cu puţin ulei şi aşezi într-o tavă de cozonac. Dai la cuptorul încins până se rumeneşte. Decorezi, dacă vrei, cu seminţe de pin.