Plăcintă cu ciuperci şi praz

placinta ciuperci praz jpeg

Un antreu gustos sau mic dejun consistent, la cafea.

De ce ai nevoie ca să faci plăcintă cu ciuperci şi praz:

1 pachet de foi de plăcintă

500 g ciuperci

4 fire de praz

2 linguri cu smântână

3 linguri unt

sare, piper măcinat

Cum faci plăcintă cu ciuperci şi praz:

Cureţi ciupercile, le speli, le tai felii şi le sărezi uşor, apoi le căleşti într-o lingură de unt. Cureţi prazul, alegi partea albă, tai rondele de 1/2 cm, căleşti într-o lingură de unt. Laşi 10 minute, apoi răstorni peste ciuperci, şi mai laşi să fiarbă împreună 5 minute. Sărezi, piperezi. Ungi cu untul rămas tava de plăcintă, întinzi două foi, pui un rând de umplutură şi acoperi cu alte foi.

Aşezi alt rând de ciuperci şi praz, apoi alte foi. Când ai terminat tot materialul, dai aspect plăcintei cu smântâna, pe care o întinzi cu lama cuţitului pe toată suprafaţa aluatului. Coci la foc potrivit 30 minute. Tai felii mari cât este caldă. Poţi orna cu verdeaţă pentru un aspect plăcut.

Sursa foto: https://ro.pinterest.com