Plăcintă cu dovleac

Aroma unei plăcinte poate îmbogăţi orice casă şi poate atrage toată familia în jurul mesei, de aceea va invitam sa preparati aceasta reteta de placinta cu dovleac.
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă, 1 kg dovleac ras, 100 g margarină, 200 g nuci fărâmiţate, 3-4 linguri mac, 100 g smântână, 300-400 g zahăr
Mod de preparare: Lipeşti câte două foi cu puţină smântână şi le stropeşti cu margarină topită. Presari zahăr tos, apoi dovleac, nuci, din nou zahăr şi rulezi. Aşezi ruloul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu puţină margarină. Procedezi la fel şi cu restul ingredientelor. Stropeşti cu puţină margarină şi presari cu zahăr şi mac.
Introduci placinta cu dovleac în cuptorul încins bine pentru 30 de minute. Scoţi placinta cu dovleac din cuptor, o stropeşti cu lapte şi o acoperi cu un şervet subţire timp de 10 minute.
De la Anicuţa Silvestru din Brăila