Plăcintă cu dovlecei
Cu o textură uşoară si rapid de preparat, dovlecelul este cea mai bună alegere pe care o putem face, fie că vorbim de o masă în familie sau de o masă împreună cu prietenii. Dacă vorbim de plăcintă cu dovlecei, alegerea noastră devine şi mai delicioasă.
Dificultate mică Preparare 90' Pentru 6 porţii
Ingrediente
250 g orez cu bobul rotund
4 dovlecei
200 g unt
3 ouă
10 roşii cherry
2 linguri seminţe de pin
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel verde
2 linguri smântână
1 praf de şofran
1 ceapă verde
sare
piper
Mod de preparare
Speli orezul, îl opăreşti două minute în apă cu sare, apoi îl strecori şi îl aşezi într-un vas mic termorezistent uns cu unt.
Adaugi 100 g de unt tăiat bucăţele şi îl introduci în cuptorul bine încins circa 10 minute, amestecând din când în când până este absorbit untul şi eventuala apă rămasă după strecurat.
Între timp, cureţi dovleceii, îi treci pe răzătoarea cu ochiuri mari, îi storci de zeamă şi îi amesteci cu restul de unt moale, ouăle bătute, smântâna, ceapa şi verdeaţa tocate mărunt, praful de şofran, sare şi piper, după gust.
Torni compoziţia cu dovlecei peste blatul de orez, o nivelezi, adaugi roşiile cherry tăiate în jumătate, seminţele de pin şi introduci placinta cu dovlecei din nou la cuptor pentru circa 45 de minute, când este frumos rumenită deasupra.