Plăcintă cu fructe de pădure şi scorţişoară

rulou fructe padure jpeg

Combinaţia de fructe de pădure cu scorţişoară este deosebită. Trebuie neapărat s-o încerci în plăcinta cu fructe de pădure şi scorţişoară, un desert perfect pentru acest sezon.

Ingrediente

Pentru aluat

3 linguriţe drojdie uscată 1 lingură zahăr ¾ cană lapte încălzit la foc mic 1 ou 2 linguri unt topit 2 căni făină ½ lingură sare puţin ulei de măsline pentru ungerea bolului

Pentru umplutură

¼ cană unt la temperatura camerei

¼ zahăr

3 linguriţe praf de scorţişoară

esenţă de vanilie

2 căni fructe de pădure

coaja de la 1 lămâie

1 ou

Mod de preparare

Într-un bol mediu amestecă drojdia cu zahărul. Amestecă cu laptele călduţ apoi adaugă gălbenuşul de ou şi untul topit. Lasă compoziţia deoparte pentru 5 minute. Într-un bol mare amestecă făina cu sarea.

Pune compoziţia de lapte peste cea uscată şi începe să frămânţi aluatul. Pune aluatul într-un bol presărat cu făină şi frământă cu mâinile pentru 10 minute. Aluatul de placinta trebuie să fie neted şi să nu se lipească. Formează o bilă din el. Unge un bol mare cu ulei de măsline. Pune aluatul în bol şi acopera-l. Lasa-l la temperatura camerei pentru 1 oră sau până când acesta îşi dublează volumul.

Amestecă untul cu zahărul, esenţa de vanilie şi scoţişoara. Pune amestecul deoparte. Preâncălzeşte cuptorul. După ce aluatul s-a dublat pune-l pe o porţiune presărată cu făină şi se frământă de 2 ori. Folosind un sucitor, întinde aluatul de placinta formând un dreptunghi de 18x12 cm. Pune umplutura de scorţişoară şi întinde-o pe suprafaţa aluatului lăsând 1 centimetru la margini.

Presară fructele de pădure şi coaja de lămâie peste umplutura de scorţişoară. Rulează aluatul de placinta începând cu partea lungă. Plăcinta va fi plină de cocoloaşe din cauza fructelor de pădure. Folosind un cuţit ascuţit taie ruloul pe jumătate. Începe să impleteşti cele 2 părţi ale ruloului şi alătură capetele. Folosind ambele mâini, pune aluatul format într-o tavă de copt. Unge aluatul cu gălbenuş de ou.

Găteşte plăcinta cu fructe de pădure şi scorţişoară pentru 20-25 de minute, în cuptor, până când se rumeneşte. După ce ai scos plăcinta cu fructe de pădure şi scorţişoară de la cuptor, lasa-l să se răcească şi presară cu zahăr pudră. Acum poţi servi.

plăcinta cu fructe de pădure

Placinta de post cu nuca si gem

Placinta de post cu nuca si gem

Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Sursa: http://amsterdamfoodstories.com



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg