Plăcintă cu lămâie şi mere

1366885953 6974placinta 20cu 20lamaie jpeg

Delectează-te cu o plăcintă cu lămâie şi mere delicioasa! Merge perfect la micul dejun sau atunci când vrei să guşti ceva special şi savuros.

Ingrediente:

Pentru aluat: 300 făină, 200 g unt, (margarină), 4 ouă, 250 g zahăr, 1 praf de copt, 1 linguriţă zeamă de lămâie, coajă rasă de lămâie, 1 praf de sare, 100 g zahăr pudră pentru ornat

Pentru umplutură: 5 mere mari, 150 g zahăr, scorţişoară măcinată, 1 pacheţel de zahăr vanilat

Număr porţii: 4 Timp de preparare: 80 min Dificultate: medie

Mod de preparare:

Cerni făina, o amesteci cu untul bucăţele până se uniformizează. Adaugi ouăle, pe rând, praful de sare, praful de copt stins cu zeama de lămâie, zahărul, coaja de lămâie şi frămânţi bine, până obţii un aluat uniform. Îl laşi la rece 30 de minute.

Între timp, cureţi merele de coajă, scoţi căsuţa seminţelor, le tai cubuleţe şi le căleşti cu zahărul şi cu mirodeniile, amestecând perma nent, până scade zeama. Împarţi aluatul de placinta în două şi întinzi două foi. Una dintre ele o aşezi într-o tavă unsă cu puţin unt. Deasupra torni umplutura de mere. A doua foaie de placinta se taie şuviţe, pe care le aşezi, sub formă de grilaj peste umplutura de mere.

Pui plăcinta cu lămâie şi mere în cuptorul încins şi o laşi aproximativ 25-30 de minute. Tai plăcinta cu lamaie si mere după ce se răceşte şi o pudrezi cu zahăr.

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Tort cu crema de lamaie

Tort cu crema de lamaie

Placinta cu mere si visine

Placinta cu mere si visine