Plăcintă cu legume

placinta cu legume jpeg

De pe masa de Paşti nu trebuie să lipsească aperitivele. Pune lângă ouăle înroşirte şi plăcintă cu legume.

De ce ai nevoie pentru plăcinta cu legume

› 500 g aluat foitaj Pentru umplutură › 4-5 cartofi roşii › 200 g ciuperci › 1 morcov fiert › 1 fir de praz (partea albă) › 6 linguri ulei › 1 legătură mărar › 1 legătură pătrunjel › nucşoară › sare › piper › 1 ou

Cum se prepară plăcinta cu legume

Fierbi cartofii în coajă (dar să nu fie foarte pătrunşi), îi scurgi şi-i laşi să se răcească. Cureţi cartofii de coajă, îi tai

cubuleţe, razi morcovul pe răzătoarea mare, tai prazul rondele şi ciupercile felii. Căleşti toate legumele în trei linguri de ulei bine încins, până se înmoaie. Pui mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt şi condimentezi cu nucşoară, sare şi piper, după gust. Laşi apoi să se răcească. Aşezi o parte din foitajul dezgheţat pe o planşetă presărată cu făină, îl întinzi puţin şi îl aşezi într-o tavă. Torni umplutura de legume, netezeşti şi pui a doua foaie întinsă. O înţepi din loc în loc cu o furculiţă.

Ungi deasupra cu ou bătut şi coci circa 40-45 de minute în cuptorul preîncălzit. Serveşti plăcinta caldă sau rece, presărată cu mărar tocat şi eventual cu smântână.