Plăcintă cu mere, coacăze şi caramel

caramel apple pie389Web jpeg

O plăcintă cu mere, coacaze si caramel delicioasă, de care se va bucura toată familia. Mărul, coacăzele şi nucşoara îi vor oferi un gust aparte, de care te vei îndrăgosti pe loc.

Ingrediente: Aluat pentru plăcintă 2 linguriţe de zeamă de lămâie 4 mere verzi O jumătate de bucată de unt 1 lingură de făină 2 linguri de făină de porumb 2 linguri de apă 1 lingură de esenţă de vanilie O jumătate de cană de zahăr O jumătate de cană de zahăr brun 1 linguriţă de scorţişoară pisată O jumătate de linguriţă de nucşoară pisată 1 cană de coacăze

Încălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Aşezaţi aluatul de plăcintă într-o tavă rotundă. Turnaţi zeama de lămâie într-un bol şi înmuiaţi merele tăiate în ea. Topiţi untul şi adăugaţi făina simplă şi cea de porumb peste, pentru a forma o pastă. Adăugaţi 2 linguri de apă, esenţa de vanilie, zahărul alb şi cel brun, scorţişoara, nucşoarele şi merele. Lăsaţi compoziţia pe foc 5 minute, amestecând din când în când. Se dă la răcit.Se toarnă peste aluat, apăsând cu o lingură în interiorul acestuia. Amestecaţi o lingură de zahăr cu o jumătate de linguriţă de scorţişoară. Se pudrează peste plăcinta cu mere. Se lasă la cuptor timp de 15 min, apoi se scade temperatura la 175 de grade Celsius. Se continuă coacerea timp de 30-40 de minute, până când crusta de la plăcinta cu mere, coacaze si caramel capătă o culoare aurie.

Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci

Placinta cu iaurt si stafide

Placinta cu iaurt si stafide

Placinta cu ardei

Placinta cu ardei