Plăcintă cu mere. Cum se face deliciosul desert sfărâmicios

placinta de mere cu firimituri jpeg

În folclor, mărul era considerat pomul vieţii şi simboliza dorinţa de belşug şi de reînnoire. Dincolo de asta, peste tot în lume, merele sunt printre cele mai populare fructe folosite la prepararea deserturilor. Unul dintre ele este acest desert sfărâmicios, o delicioasă plăcintă cu mere.

Plăcintă cu mere - Ingrediente

Pentru aluat 700 g făină 150 g zahăr 300 ml lapte 1 ou 150 g unt 1 praf de sare 5 g drojdie 2 plicuri zahăr vanilat

Pentru umplutură

7

mere

100 g zahăr

1 praf scorţişoară

Plăcintă cu mere - Mod de preparare

Dizolvi drojdia în puţin lapte cald şi o torni peste făină. Adaugi zahărul, sarea, untul la temperatura camerei, oul, zahărul vanilat şi restul de lapte cald. Frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai ţine de mâini. Dai deo­parte un sfert, iar pe restul îl întinzi într-o tavă tapetată şi-l înţepi din loc în loc cu furculiţa.

Dai merele curăţate prin răzătoarea mare. Adaugi za­hă­rul şi scorţişoară după gust şi ţii pe foc până când se eva­poră sucul lăsat. Pui umplu­tura în tavă, o nivelezi şi dea­supra razi aluatul rămas. Dai la cuptor până când se rumeneşte.

Cea mai bună prăjitură cu mere şi cremă de brânză

Cea mai bună prăjitură cu mere şi cremă de brânză

Învârtită cu mere şi brânză. Află cum preparau bunicii noştri celebra plăcintă

Învârtită cu mere şi brânză. Află cum preparau bunicii noştri celebra plăcintă

Chec cu mere, nuci şi scorţişoară

Chec cu mere, nuci şi scorţişoară

Cum să faci baclava cu mere şi nuci. O altfel de prăjitură

Cum să faci baclava cu mere şi nuci. O altfel de prăjitură

Prăjitură cu mere

Prăjitură cu mere