Plăcintă cu mere, reţeta fără zahăr
O altfel de reţetă de plăcintă cu mere, pe care o vei prepara iar şi iar, mai ales că nu are niciun strop de zahăr.
De ce ai nevoie pentru plăcintă cu mere
Pentru aluat
200 g unt moale
400 g făină
200 g smântână
coajă rasă de lămâie, după gust
zeama de la ½ lămâie
1 ou
1 gălbenuş
1 praf de copt
1 praf sare
25 g îndulcitor
1 ou, pentru uns
Pentru umplutură
1 ½ kg mere
2 linguri îndulcitor
pesmet
1 linguriţă scorţişoară
Cum se prepară plăcinta cu mere
Freci, un minut, untul cu îndulcitorul, adaugi gălbenuşul, apoi oul, omogenizând după fiecare. Pui smântâna, coaja şi zeama de lămâie şi, la final, făina combinată cu praful de copt. Frămânţi şi dai aluatul la rece.
Speli şi îndepărtezi cotorul de la mere, apoi le dai prin răzătoarea mare. Le căleşti cu îndulcitorul şi cu scorţişoara şi le ţii, amestecând din când în când, până scade apa lăsată de mere. Le laşi la răcit.
Întinzi aluatul în 3 foi subţiri. Aşezi o foaie într-o tavă tapetată, o presari cu pesmet, adaugi jumătate din merele călite, netezeşti, pui o altă foaie, pesmet, restul de mere şi acoperi cu ultima foaie. O ungi cu oul bătut şi o dai la cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 30 de minute.