Plăcintă cu mere şi fulgi de migdale

Despre migdale se spune că protejează inima. Folosite în plăcinta cu mere şi fulgi de migdale, acestea sunt o alegere excelentă! Dacă nu mănânci prea des peşte, deşi nutriţioniştii îl recomandă de cel puţin două ori pe săptămână, migdalele îl pot înlocui (cel puţin cinci sâmburi pe zi), deoarece sunt o sursă de Omega 3, cu rol cardioprotector. Acestea mai conţin amigdalină, o substanţă cu puternice proprietăţi revitalizante şi care creşte imunitatea. În cazul în care ţii dietă, migdalele oferă senzaţia de saţietate datorită fibrelor. Şi încă ceva! Întineresc tenul şi stopează căderea părului.
Plăcintă cu mere şi fulgi de migdale - Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat 300 g făină 2 linguri praf de copt 150 g unt 120 g zahăr 2 gălbenuşuri
500 g mere
50 g zahăr
1/4 linguriţă scorţişoară
50 ml ulei
40 g zahăr
50 g fulgi de migdale
1 ou
Plăcintă cu mere şi fulgi de migdale - Mod de preparare
Amesteci făina cu praful de copt, adaugi untul tăiat bucăţi, zahărul şi gălbenuşurile. Frămânţi un aluat omogen, înveleşti în folie şi laşi la rece 30 de minute.
Cureţi merele de coajă, scoţi seminţele, le tai în sferturi, apoi cubuleţe. Le pui într-un vas cu ulei, presari zahărul şi scorţişoara şi le căleşti 10 minute.
Scoţi aluatul de la frigider, îl împarţi în două şi întinzi două foi în tavă. Aşezi o foaie într-o formă dreptunghiulară, îmbrăcând şi pereţii. Torni amestecul de mere peste aluatul din formă, acoperi cu cea de-a doua foaie şi coci 30-35 de minute. Cu zece minute înainte, scoţi tava şi ungi plăcinta cu ou bătut, presari fulgii
de migdale şi zahărul. Laşi plăcinta să se răcească în formă, o tai în pătrăţele şi o serveşti pe o farfurie ornată cu sferturi de mere.
foto: profimedia