Plăcintă cu mere şi pesmet

placinta cu mere si pesmet jpeg

Ştiai că 100 de grame de măr necurăţat de coajă are un potenţial antioxidant echivalent cu 1,5 g de vitamina C? Prepară o delicioasă plăcintă cu mere şi pesmet pentru a te bucura de un gust deosebit!

Plăcintă cu mere şi pesmet - Ingrediente

Pentru aluat 250 ml apă 1 praf de sare 50 g margarină 1 linguriţă oţet făină cât cuprinde

1 kg mere

1 lămâie

3 linguri pesmet

1 cană zahăr

unt pentru uns tava

Plăcintă cu mere şi pesmet - Cum se prepară

Se amestecă apa cu sarea, margarina, oţetul şi făină cât cuprinde pentru a frământa un aluat potrivit de tare. Se lasă 30 de minute la frigider. Se curăţă merele de coajă şi de cotoare şi se taie cubuleţe. Se aşază într-un castron mai mare, se pune zahărul, coaja rasă şi zeama de lămâie. Se amestecă şi se lasă 30 de minute. Din când în când, se mai amestecă în castron. Se opreşte 1/4 din aluat, se unge cu unt o formă rotundă cu diametrul de 26 cm şi se îmbracă în alua­tul rămas. Se presară pesmetul pe fundul formei şi se pun merele. Din alua­tul oprit se întinde o foaie şi se taie fâşii subţiri, cu care se formează un „grilaj” deasupra plăcintei. Plăcinta cu mere şi pesmet se introduce la cuptor pentru 45 de minute, la foc mic.