Plăcintă cu pere

pomme2 jpeg

Astăzi ne delectăm cu o minunată plăcintă cu pere.

Ingrediente:

500 de grame de aluat 1 kg de pere O lămâie 150 de grame de frişcă 100 de grame de zahăr extrafin Un vârf de cuţit de piper Un ou

Mod de preparare:

Se împarte aluatul în două. Se întinde o bucată pe o planşetă presărată cu făină. Se unge cu unt o formă şi se pune aluatul în ea. Se curăţă perele de coajă şi se taie în patru. Se aruncă seminţele iar perele se taie felii, care se stropesc cu zeamă de lămâie. Se pun într-un castron şi se amestecă bine cu frişca şi zahărul. Se adaugă un vârf de cuţit de sare, apoi se toarnă amestecul în formă. Dacă aluatul este prea subţire, se coace la cuptorul moderat încălzit, timp de 10 minute, apoi se toarnă perele. Se întinde a doua foaie de aluat şi se pune peste formă. Se unge marginea aluatului de placinta cu albuş de ou şi se lipesc cele două straturi de aluat. Se strâng cu degetele ca să se lipească bine, apoi se taie surplusul de aluat cu un cuţit - astfel aluatul va creşte frumos. Se face un cerc dintr-o bucată de aluat şi se lipeşte cu albuş de ou în mijlocul tartei. Se înţeapă aluatul şi se face un mic orificiu la mijloc. Se unge cu gălbenuş de ou bătut cu puţină apă şi se decorează cu bucăţi de aluat. Se coace plăcinta cu pere la cuptor, la 200 de grade Celsius, timp de 50 de minute.

Dacă plăcinta cu pere se rumeneşte prea repede, se acoperă cu o folie de aluminiu. Se lasă să se răcească, apoi se serveşte.

Placinta americana cu dovlecei

Placinta americana cu dovlecei

Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci

Placinta cu ardei

Placinta cu ardei

Foto eau-fil-de-katel.over-blog.com