Plăcintă cu pere şi brânză dulce

placinta cu pere si branza de vaci jpeg

Pentru o sarcină sănătoasă este important să se consume suficient acid folic. Perele conţin între 10-20 mg de acid folic, motiv pentru care ar trebui incluse în dieta zilnică a femeilor însărcinate. Prepară şi tu o plăcintă cu pere şi brânză dulce, pentru că perele sunt o sursă importantă de nutrienţi, necesari petnru buna funcţionare a organismului. În plus, un consum constant de pere stimulează sistemul imunitar şi previne apariţia anumitor afecţiuni.

Plăcintă cu pere şi brânză dulce - Ingrediente (8 porţii)

Pentru aluat 200 g făină 100 g unt (sau margarină) 1 ou 75 g zahăr 1 praf de copt 1 praf de sare

500 g brânză de vaci proaspătă

200 g zahăr

1 pliculeţ zahăr vanilat

3 ouă

2 linguri smântână

coajă rasă de lămâie

1 lingură griş

1 pliculeţ de gelatină

2-3 pere

2 linguri zahăr brun

Plăcintă cu pere şi brânză dulce - Cum se prepară

Se freacă zahărul cu untul sau margarina până devine spumos. Se adaugă oul, praful de sare şi apoi, în ploaie, făina cernută cu praful de copt, frământând bine până se obţine un aluat consistent, uniform şi elastic. Se lasă la rece 30 de minute.

Între timp, se zdrobeşte şi se amestecă brânza cu furculiţa, se pune zahărul, zahărul vanilat, smântâna, coaja rasă de lămâie, gălbenuşurile şi la sfârşit albuşurile bătute spumă.

Se întinde aluatul în foaie, se tapetează cu ea forma, cu tot cu pereţii laterali. Se presară grişul pe toată suprafaţa, se toarnă umplutura şi se nivelează. Deasupra se aşază feliile de pere curăţate de coajă şi seminţe, se presară peste ele zahăr brun şi se introduce în cuptorul bine încins, pentru circa 40 de minute. Când o scoţi, torni deasupra plăcintei cu pere şi brânză dulce gelatina dizolvată în apă caldă.