Plăcintă cu pere şi scorţişoară

placinta cu pere si scortisoara jpeg

Tot timpul am crezut că cea mai potrivită combinaţie într-o plăcintă cu fructe de mere cu scorţişoară. După ce am preparat această plăcintă cu pere şi scorţişoară, condiment pe care de altfel l-am pus din greşeală, am constat că şi această combinare este una de succes. Dacă nu mă credeţi, puteţi încerca singuri.

Plăcintă cu pere şi scorţişoară - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluatul 1 1 cană apă 4 linguri ulei 1 praf de sare făină cât cuprinde

250 g margarină

7 linguri făină

6 pere mari

200 g zahăr

coaja de la o lămâie

1 linguriţă scorţişoară

1 ou

Plăcintă cu pere şi scorţişoară - Mod de preparare

Se amestecă apa cu uleiul, sarea, făina şi se frământă un aluat consistent, iar separat margarina se amestecă bine cu cele şapte linguri de făină. Se întinde primul aluat în foaie şi se aşază peste el al doilea aluat, se rulează şi se dă la frigider pentru două ore. Se întinde din nou, se rulează şi se mai dă la rece încă o oră.

Perele se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie cubuleţe şi se pun într-un vas împreună cu zahărul, coaja de lămâie, scorţişoara şi se amestecă. Se unge o cratiţă rotundă sau o formă de tort cu ulei şi se tapetează cu făină.

Aluatul se împarte în două. O parte se întinde mai mare decât diametrul formei în care se coace plăcinta, iar cealaltă parte cât forma. Se aşază prima foaie în formă, se pun perele, a doua foaie, iar prima se strânge în interior, ca în imagine.

Se unge plăcinta cu oul bătut şi se introduce la cuptor pentru 40-45 de minute la foc mic. Se lasă să se răcească înainte de a fi servită.