Plăcintă cu peşte

Fish Paté jpeg

Cu cât sunt mai spectaculoase, aperitivele dau un aer de sărbătoare fiecărei mese. Plăcinta cu peşte ar solicita un pic mai multă îndemânare, dar şi rezultatul este pe măsura muncii depuse!

Ingredinte

Pentru aluat

200 g unt 380 g făină ½ linguriţă de sare 2 gălbenuşuri

Pentru umplutură

1 morcov mare

150 g broccoli

400 g somon

200 g file de crap

200 ml smântână (12% grăsime)

2 albuşuri

1 lingură mărar tocat

sare

Mod de preparare

Amesteci untul cu făina, sarea şi gălbenuşurile şi frămânţi până când aluatul este neted. Îl înveleşti în folie de plastic şi-l laşi la rece timp de o oră. Cureţi morcovul şi desfaci

broccoli în bucheţele. Fierbi morcovul în apă cu sare şi la finalul fierberii adaugi broccoli. După cinci minute, le scoţi şi le laşi să se scurgă bine.

Cureţi carnea de peşte de eventualele oase. Mixezi 2/3 din somon şi încorporezi în pastă albuşurile bătute spumă. Adaugi carnea de crap şi restul de somon tăiate cubuleţe, smântâna, mărarul, condimentezi cu sare, după gust, şi omogenizezi. În cele din urmă, adaugi morcovul tăiat cubuleţe, broccoli şi amesteci.

Întinzi 2/3 din aluat într-o foaie dreptunghiulară şi îmbraci cu ea o formă termorezistentă mică unsă cu unt. Pui umplutura, netezeşti şi acoperi cu o foaie din restul de aluat. Lipeşti bine marginile şi deasupra aşezi figurine de aluat. Introduci plăcinta cu peşte în cuptor şi o coci 15 minute.

Când plăcinta cu peşte se rumeneşte puţin, reduci temperatura la 140° C şi continui coacerea încă 20 de minute.

Placinta de peste si spanac

Placinta de peste si spanac

Placinta cu chiftele si legume

Placinta cu chiftele si legume

Placinta cu branza sarata si mustar

Placinta cu branza sarata si mustar

sursa foto: Profimedia