Plăcintă cu peşte

Cu cât sunt mai spectaculoase, aperitivele dau un aer de sărbătoare fiecărei mese. Plăcinta cu peşte ar solicita un pic mai multă îndemânare, dar şi rezultatul este pe măsura muncii depuse!
Ingredinte
Pentru aluat
200 g unt 380 g făină ½ linguriţă de sare 2 gălbenuşuri
Pentru umplutură
1 morcov mare
150 g broccoli
400 g somon
200 g file de crap
200 ml smântână (12% grăsime)
2 albuşuri
1 lingură mărar tocat
sare
Mod de preparare
Amesteci untul cu făina, sarea şi gălbenuşurile şi frămânţi până când aluatul este neted. Îl înveleşti în folie de plastic şi-l laşi la rece timp de o oră. Cureţi morcovul şi desfaci
broccoli în bucheţele. Fierbi morcovul în apă cu sare şi la finalul fierberii adaugi broccoli. După cinci minute, le scoţi şi le laşi să se scurgă bine.
Cureţi carnea de peşte de eventualele oase. Mixezi 2/3 din somon şi încorporezi în pastă albuşurile bătute spumă. Adaugi carnea de crap şi restul de somon tăiate cubuleţe, smântâna, mărarul, condimentezi cu sare, după gust, şi omogenizezi. În cele din urmă, adaugi morcovul tăiat cubuleţe, broccoli şi amesteci.
Întinzi 2/3 din aluat într-o foaie dreptunghiulară şi îmbraci cu ea o formă termorezistentă mică unsă cu unt. Pui umplutura, netezeşti şi acoperi cu o foaie din restul de aluat. Lipeşti bine marginile şi deasupra aşezi figurine de aluat. Introduci plăcinta cu peşte în cuptor şi o coci 15 minute.
Când plăcinta cu peşte se rumeneşte puţin, reduci temperatura la 140° C şi continui coacerea încă 20 de minute.
Placinta cu chiftele si legume
Placinta cu chiftele si legume
Placinta cu branza sarata si mustar
Placinta cu branza sarata si mustar
sursa foto: Profimedia