Plăcintă cu peşte şi orez. Reţetă originală

placinta orez peste cartofi jpeg

Ne propunem de fiecare dată să vă prezentăm reţete care mai de care mai originale. Propunerea noastră de azi este plăcintă cu peşte şi orez.

Ingrediente pentru plăcintă cu peşte şi orez

Pentru aluat 300 g făină 2 cartofi fierţi cu o zi înainte şi pasaţi 60 g unt 2 ouă 4 linguri smântână 1 linguriţă sare

20 g drojdie

½ linguriţă zahăr

4 linguri lapte

5 linguri orez

4 fileuri de peşte

1 ceapă

3 ouă

60 g unt

nucşoară rasă

mărar verde

2 linguri pesmet

sare

piper

Mod de preparare pentru plăcintă cu peşte şi orez

Se amestecă ingredientele pentru maia, se lasă la dospit până îşi dublează volumul, apoi se amestecă cu restul ingredientelor pentru aluat. Se frământă până se formează un aluat

omogen şi elastic. Se lasă la dospit, în loc cald, circa 30 de minute.

Între timp, se fierbe orezul în apă cu sare 10 minute, apoi se scurge apa. Se toacă ceapa mărunt, se căleşte în puţin unt până se înmoaie, apoi se adaugă fileurile de peşte tăiate mărunt şi se continuă călirea încă 3-4 minute. Se adaugă orezul fiert, se condimentează cu nucşoară rasă, sare şi piper, după gust, şi se mai lasă pe foc un minut. Se lasă să se răcorească bine, se adaugă ouăle bătute şi mărar verde tocat fin, după gust.

Se întinde o foaie subţire de aluat pe planşeta pudrată cu făină. Se presară pesmet pe toată suprafaţa ei, apoi se adaugă umplutura de peşte şi orez. Se rulează cu umplutura în interior, apoi se aşază plăcinta într-o formă unsă şi tapetată. Se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 40-45 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra. Plăcinta cu peşte şi orez se taie felii groase după ce se răcoreşte şi se serveşte.