Plăcintă cu piersici, desertul care-ţi lasă gura apă

Italian cake with apricot and ricotta cream + steps jpeg

Toată lumea îţi va mai cere o felie din această plăcintă cu piersici. Va deveni desertul tău preferat în vara aceasta.

De ce ai nevoie pentru plăcintă

Pentru aluat

210 g făină

110 g unt

1 praf de sare

25 g zahăr

1 ou

Pentru umplutură

500 g piersici, tăiate

5 linguri zahăr

1 lingură amidon

1 lingură unt

1 ou, pentru uns

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară plăcinta

Într-un vas pui făina cernută şi sarea. Separat, mixezi untul şi zahărul. Adaugi oul bătut şi mixezi în continuare, până când acesta este complet încorporat. Adaugi făina şi amesteci până se formează un aluat, pe care-l împachetezi într-o folie alimentară. Ţii la frigider 20 de minute.

Scoţi aluatul, păstrezi o bucată din el şi pentru grilajul de deasupra, şi-l întinzi. Ungi o formă de tartă cu unt şi aşezi aluatul, inclusiv pe margini.

Pentru umplutură, amesteci piersicile, cu zahărul, cu amidonul, apoi o întinzi peste aluat şi, din loc în loc, pui puţin unt.

Întinzi aluatul păstrat, tai din el fâşii şi le aranjezi sub formă de grilaj peste fructe, ungi cu oul bătut şi dai plăcinta la cuptor 35-40 de minute.

O serveşti pudrată cu zahăr.