Plăcintă cu praz şi şuncă

placinta cu praz si sunca jpeg

Înainte de a afla reţeta acestei plăcinte cu praz şi şuncă, trebuie ştiut că prazul este un aliment foarte important în diete şi regimuri, cum ar fi pentru diabet, bioli ale inimii ori probleme respiratorii. Unul dintre beneficiile aduse de folosirea de tratamente naturiste cu praz este îmbunătăţirea circulaţiei sangvine. Acesta scade tensiunea arterială, iar efectul lui este asemănător cu cel al aspirinei, prevenind formarea de trombi în vene şi, deci, prevenind un infarct miocardic. Acesta se consumă în salate sau amestecat cu miere, iar nutriţioniştii spun că atât partea albă a plantei, cât şi cea verde, trebuie consumate, întrucât sunt bogate în vitamine. Prazul se poate fierbe iar apoi îndulci cu miere, iar din amestecul obţinut se consumă trei linguri pe zi. Iată cum se prepară această reţetă de plăcintă cu praz şi şuncă:

Plăcintă cu praz şi şuncă - Ingrediente (2 tăvi)

Pentru aluat 500 g făină 2 plicuri drojdie uscată 1 linguriţă sare 250 ml lapte 100 ml ulei

500 g smântână

2 ouă

2 fire praz

8 felii şuncă

2 ardei graşi

sare

piper

cimbru

nucşoară

Plăcintă cu praz şi şuncă - Mod de preparare

Amesteci într-un bol făina, drojdia şi sarea. Adaugi laptele şi uleiul, apoi frămânţi până se omogenizează şi devine nelipicios. Laşi la dospit până îşi dublează volumul. Împarţi aluatul în două şi întinzi blaturile cu sucitorul. Laşi la dospit încă 10 minute.

Cureţi şi speli prazul şi ardeii. Prazul îl tai rondele, iar ardeiul felii subţiri. Amesteci smântâna cu ouăle, condimentele şi cu jumătate din cantitatea de ardei, praz şi şuncă. Întinzi pe fiecare blat. Apoi, pe deasupra, pui restul ingredientelor. Laşi la cuptor până se rumenesc. Serveşti cât sunt calde.