Plăcintă cu salam şi roşii

placinta cu salam si rosii jpeg

Nu ţine roşiile în frigiderdacă vrei să nu-şi piardă gustul! Pentru această plăcintă cu salam şi roşii, este foarte importantă prospeţimea legumelor.

Plăcintă cu salam şi roşii - Ingrediente

1 foaie de aluat foitaj 100 g salam Chorizo 300 g roşii busuioc proaspăt 1 gălbenuş 100 g parmezan ras sare ulei de măsline

Plăcintă cu salam şi roşii - Mod de preparare

Tai din aluatul de foitaj dreptunghiuri de mărime potrivită. Feliuţele de salam Chorizo le înjumătăţeşti. Speli roşiile şi le ştergi pe şerveţele de bucătărie. Le tai jumătăţi. Baţi gălbenuşul, îl amesteci cu parmezan şi sare, după gust.

Aşezi bucăţile de foitaj într-o tavă pe hârtie de copt, le ungi cu amestecul de ou şi jumătate din cantitatea de parmezan. Aşezi feliuţele de salam Chorizo. Continui cu roşiile, apoi presari parmezanul rămas şi introduci forma la cuptor, până se rumeneşte foitajul. Stropeşti cu ulei de măsline. Toci o parte din busuioc şi-l presari, iar cu câteva frunze decorezi foitajul.

Tartă cu roşii

Tartă cu roşii

Cea mai gustoasă tartă cu brânză şi roşii

Cea mai gustoasă tartă cu brânză şi roşii

Salată caldă de pui şi roşii

Salată caldă de pui şi roşii