Plăcintă cu spanac

placinta spanac jpeg

E vremea spanacului! Îl putem găti în fel şi chip, iar această reţetă este una dintre cele mai delicioase.

Ingrediente

Pentru aluat 220 g făină 1 ou 5 linguri ulei 5 linguri apă călduţă ½ linguriţă sare

500 g spanac

1 legătură de ceapă verde

200 g telemea de capră

3 ouă

2 linguri smântână groasă

10 g unt

sare

piper

Mod de preparare

Din ingredientele menţionate se frământă un aluat omogen şi elastic, care se dă la rece circa 30 de minute, apoi se întinde în foaie şi se tapetează cu ea o formă rotundă de plăcintă, lăsând să curgă peste margini.

Se spală spanacul sub jet de apă rece, se scurge bine, se taie şuviţe, se presară cu puţină sare şi se frământă bine până se înmoaie, apoi se presează să se scurgă surplusul de apă.

Se amestecă spanacul cu ceapa verde tocată mărunt şi cu telemeaua sfărâmată, amestecată cu ouă şi smântână. Se potriveşte gustul de sare şi piper, apoi se toarnă compoziţia în forma de plăcintă. Aluatul care curge peste margini se aduce spre interiorul plăcintei. Deasupra se pun cubuleţe de unt.

Plăcinta se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 40-50 de minute, la foc potrivit, până se rumeneşte frumos deasupra. Se taie în formă şi se serveşte caldă.