Plăcintă cu spanac, ouă şi brânză

placinta spanac oua branza jpeg

A venit timpul să ne gândim serios la bucatele care vor fi pe masa de Paşte. Această plăcintă cu spanac, oua si branza poate fi o idee foarte bună pentru aperitiv. Poţi exersa preparând-o chiar azi.

Ingrediente

80 ml lapte 200 g făină 6 linguri smântână 4 ouă 100 g unt 1 kg spanac 300 g telemea de oaie 5 ouă fierte 1 praf nucşoară piper sare

Mod de preparare

Amesteci un ou, 2 linguri de smântână, laptele, făina, untul topit şi sare. Acoperi cu o folie de plastic şi laşi la frigider o oră. Opăreşti spanacul în apă cu sare, îl scurgi,

îl tai şuviţe, îl amesteci cu brânza sfărâmată, restul de smântână şi de ouă bătute şi condimentezi cu nucşoară şi piper. Împarţi aluatul în două şi întinzi două foi mai mari. Cu prima îmbraci o formă de tartă unsă, inclusiv pereţii. Torni compoziţia de spanac, aşezi felii de ouă fierte şi acoperi cu cea de-a doua foaie. Uneşti foile şi le răsuceşti în interior. Introduci forma plăcinta cu spanac, oua si branza în cuptor aproape 40 de minute.

Tagliatelle cu ciuperci şi busuioc

Tagliatelle cu ciuperci şi busuioc

Pui cu ciuperci în sos de vin

Pui cu ciuperci în sos de vin

foto: profimedia