Plăcintă cu spanac şi brânză telemea, un deliciu la aperitiv

Combinaţia de brânză şi spanac va fi mereu delicioasă, mai ales în plăcintă. Prepară pentru aperitiv o plăcintă apetisantă!
De ce ai nevoie pentru plăcintă cu spanc şi brânză
Pentru aluat
500 g făină
200 ml lapte
1 ou
1 linguriţă zahăr
1linguriţă sare
50 ml ulei
Pentru umplutură
500 g spanac proaspăt
200 g brânză telemea
1 ceapă
2 ouă
3 linguri ulei
piper
50 ml smântână
1 lingură seminţe chimen
1 praf de sare
1 praf boia dulce
Cum se prepară plăcinta cu spanac şi brânză
Cerni într-un bol făina, adaugi zahărul, sarea, albuşul (păstrezi gălbenuşul pentru uns), laptele şi, la final, uleiul călduţ. Amesteci bine ingredientele cu o lingură de lemn până se omogenizează. Frămânţi aluatul, îl îmbraci în folie de plastic şi îl bagi în frigider.
Căleşti în ulei încins ceapa tocată până devine sticloasă, adaugi spanacul şi laşi pe foc până scade zeama. După ce s-a răcit, încorporezi brânza răzuită, ouăle, smântâna şi piper, după gust. Întinzi o foaie din aluat, pui umplutura şi rulezi. Aşezi plăcinta într-o tavă tapetată, o ungi cu gălbenuşul păstrat amestecat cu boiaua, presari chimen şi o dai la cuptor până se rumeneşte. O serveşti caldă.