Plăcintă cu struguri

Torta bertolina   Dolci della lombardia jpeg

Gustul acrişor al strugurilor va fi elementul care va transforma această plăcintă într-una perfectă.

Ingrediente 300 g făină 250 g unt 150 g zahăr 4 ouă sare coajă de lămâie rasă 1 praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat 3 linguri lapte dulce 300 g boabe de struguri negri

Mod de preparare

Freacă untul cu zahărul şi cu zahărul vanilat până ce devine spumos. Încorporează pe rând ouăle, sarea, coaja rasă de lămâie, făina cernută şi amestecată cu praful de copt şi cu laptele. Frământă compoziţia până ce devine un aluat uniform.

Adaugă boabele de struguri (fără sâmburi) şi amestecă uşor, să nu se sfărâme.

Aşază aluatul într-o formă rotundă unsă cu unt şi tapetată cu făină, pe care o bagi la cuptor, timp de 45 de minute.

Scoate plăcinta din tavă după ce se mai răceşte. Se consumă rece.

sursa foto: Fotolia