Plăcintă cu ton şi ceapă verde

Bucură-te de peşte în diferite preparate. Unul dintre ele, este chiar acesta.
Ingrediente
130 g făină 1 ou 1 praf de sare 3 linguri apă călduţă 1 praf de copt
Pentru umplutură
2 conserve de ton bucăţi în ulei
1 pahar iaurt
200 g caşcaval
2 ouă
1 ardei gras roşu
3 fire de ceapă verde
3 linguri boabe de porumb dulce (conservă)
sare
piper
Cum se prepară
Se amestecă oul cu praful de sare, se adaugă făina cernută cu praful de copt, apă caldă şi se frământă până se obţine un aluat omogen şi elastic. Se întinde în foaie şi se aşază într-o formă rotundă, termorezistentă. Se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri şi se coace 15 minute.
Între timp, se scurg conservele de ulei, se pune peştele într-un castron şi se amestecă uşor cu ceapa verde tăiată rondele, cu ardeiul curăţat de seminţe, tăiat cubuleţe şi boabele de porumb. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se toarnă apoi în formă peste blatul semicopt.
Separat, se bat, într-un castron, ouăle, iaurtul, caşcavalul ras şi se toarnă peste umplutură, apoi plăcinta se introduce în cuptor pentru circa 35-40 de minute. Se serveşte caldă, garnisită cu rondele de ceapă verde.
sursa foto: Shutterstock