Plăcintă cu varză murată şi costiţă afumată
Cu numai câteva ingrediente poţi pregăti cea mai bună plăcintă de sezon.
Ingrediente (1 ruladă)
1 foaie aluat 1 varză murată 6 felii şuncă 250 g costiţă afumată 2 linguri ulei piper cimbrişor uscat chimen
Mod de preparare
Dezgheţi foaia de aluat la temperatura camerei. Tai costiţa fâşii, pe care le rumeneşti în ulei încins până devin crocante. Adaugi peste costiţă varza tăiată fideluţă, cimbrişor uscat, piper măcinat după gust şi le căleşti împreună până când varza este bine pătrunsă. Iei de pe foc şi laşi deoparte.
Întinzi aluatul, aşezi feliile de şuncă pe toată suprafaţa acestuia, pui varza cu costiţa amestecată şi rulezi. Aşezi într-o tavă unsă şi tapetată, presari chimen şi ţii să se coacă la foc potrivit 35-40 de minute până se rumeneşte. Serveşti rulada caldă.