Plăcintă cu varză nouă şi şuncă afumată

Sucul de varză crudă, mai ales de varză creaţă, obâinut acasă are un efect cicatrizant asupra intestinului şi a ulcerelor stomacale. Dar poţi profita de varză şi altfel, adică preparând o gustoasă plăcintă cu varză nouă şi şuncă afumată.
Plăcintă cu varză nouă şi şuncă afumată - Ingrediente
Pentru aluat 500 g făină 200 ml iaurt 10 linguri ulei 1 plic praf de copt 1 linguriţă oţet 1 praf de sare
300 g varză nouă
1 ceapă
200 g şunculiţă afumată
sare
piper
ulei
Plăcintă cu varză nouă şi şuncă afumată - Mod de preparare
Căleşti ceapa tocată mărunt câteva minute într-o lingură de ulei, adaugi şunculiţa tăiată cubuleţe, apoi varza tocată mărunt şi frecată cu sare şi o ceaşcă de apă caldă. Laşi totul să fiarbă înăbuşit pe foc mic 15 minute. La final, potriveşti gustul de sare şi piper şi o laşi să se răcească. Adaugi iaurtul peste făină, pui praful de copt, oţetul, un praf de sare şi frămânţi, încorporând treptat uleiul. Obţii un aluat elastic, pe care îl întinzi într-o foaie subţire. Pui pe foaia întinsă compoziţia de varză călită luată cu spumiera, rulezi şi aşezi plăcinta într-o tavă unsă cu ulei. Introduci plăcinta cu varză nouă şi uncă afumată la cuptor pentru 30-40 de minute, până se rumeneşte.