Plăcintă de dovlecei cu brânză de capră

Această plăcintă cu două ingrediente care se completeazăperfect este absolut delicioasă.
Ingrediente
Pentru aluat 250 g făină 150 g unt 1 ou 3 linguri lapte 1 praf de sare pesmet
3 dovlecei potriviţi ca mărime
1 ceapă mare
2 linguri unt topit
3 ciuperci champignon
4 ouă
250 g brânză de capră
50 g parmezan ras
2 linguri smântână groasă
busuioc uscat
nucşoară rasă
1 lingură seminţe de pin
Mod de preparare
Se amestecă făina cu praful de sare, se adaugă untul rece tăiat bucăţele, oul, laptele rece şi se frământă bine, până se obţine un aluat omogen şi elastic. Se lasă la rece minimum 30 de minute. Separat, se încinge untul într-o tigaie, se adaugă ceapa tocată mărunt, dovleceii şi ciupercile feliate. Se călesc împreună până se înmoaie, apoi se iau de pe foc. Într-un bol separat, se bat ouăle cu brânza zdrobită, se adaugă smântâna, busuioc uscat şi nucşoară rasă, după gust. Se amestecă cu dovleceii şi ciupercile călite. Se întinde aluatul în foaie, se tapetează cu el o formă rotundă de plăcintă, se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa, se presară pesmet, apoi se toarnă umplutura. Deasupra se aşază felii de dovlecei, seminţele de pin şi parmezanul ras. Se coace circa 45 de minute, la foc potrivit. Se porţionează în formă şi se serveşte caldă.