Plăcintă de peşte

placinta peste jpeg

Ne permitem pentru această reţetă să vă facem şi unele sugestii de băuturi: cele albe seci, din soiurile Fetească albă, Sauvignon Blanc sunt cele potrivite.

Ingrediente

1 foaie aluat pentru plăcintă 1 kg file de peşte 2 cepe 1 morcov ½ ardei roşu ½ ardei galben sare piper 1 ou Mod de preparare

Fierbi o ceapă şi morcovul cu un praf de sare. Când s-au înmuiat, adaugi fileurile de peşte şi laşi să fiarbă la foc mic 10 minute. Scoţi fileurile, le laşi să se răcorească puţin, după care le mărunţeşti. Toci ceapa rămasă şi ardeii, pui peştele, adaugi sare şi piper, după gust. Întinzi aluatul pentru plăcintă, aşezi în mijloc umplutura şi dai marginile parte peste parte pe mijloc. Aşezi hârtie de copt într-o tavă de cozonac, iei plăcinta şi o pui cu marginile în jos. O ungi cu ou şi o dai la cuptor până se rumeneşte. Serveşti cu ridichi, cartofi natur şi castraveţi muraţi.