Plăcintă englezească cu carne de vită

placinta englezeasca carne tocata cartofi vita jpeg

Carnea de vită este alternativa mai sănătoasă a cărnii de porc, care ne-a îndestulat zilele acestea. Poţi folosi însă şi un amestec de carne tocată. Nu ezitaţi să încercaţi această reţetă de plăcintă englezească cu carne de vită. Ingrediente

500 g carne tocată vită, porc (sau amestec), curcan

2-3 morcovi potriviţi ca mărime

1 ţelină mică

2 cepe potrivite

3 cartofi mari

2 linguri ulei

50 ml lapte dulce

150 g caşcaval

40 g unt

2 linguri pastă de roşii

nucşoară rasă

cimbru

rozmarin

sare

piper

Cum se prepară

Se toacă ceapa mărunt, se căleşte în ulei bine încins, se adaugă morcovul şi ţelina rase, continuându-se călirea până când se înmoaie legumele. Se adaugă apoi carnea tocată şi se călesc împreună până când scade zeama lăsată. Se condimentează, după gust, cu ierburile aromate, nucşoară rasă, sare şi piper, apoi se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcorească.

Separat, se curăţă cartofii de coajă, se taie cuburi şi se fierb în apă cu puţină sare. Se scurge apa, se presează cartofii până se transformă în piure. Se amestecă cu unt, lapte fierbinte şi caşcaval ras.

piure

Se aşază compoziţia de carne într-o formă termorezistentă unsă cu puţin ulei, se unge cu pastă de roşii şi se acoperă deasupra cu piureul de cartofi. Se introduce placinta cu carne în cuptorul bine încins pentru circa 35 de minute, când piureul capătă o culoare aurie. Această plăcintă englezească cu carne de vită se serveşte caldă.

piureul de cartofi

placinta cu carne

Placinta cu carne tocata si legume

Placinta cu carne tocata si legume

Placinta cu cartofi noi si carne tocata

Placinta cu cartofi noi si carne tocata

Carne de oaie la cuptor

Carne de oaie la cuptor

sursa foto: Shutterstock