Plăcintă împletită cu carne, reţeta care înlocuieşte aperitivul clasic

1 impletita cu carne jpg jpeg

Pune pe masa de prânz un platou cu felii de plăcintă împletită cu carne. Îţi vei încânta familia musafirii cu gustul ei deosebit.

De ce ai nevoie

½ pachet aluat foitaj (400 g)

2 cepe

2 căţei usturoi

500 g carne tocată

100 g piept de curcan tăiat cubuleţe

1-2 linguri ulei

100 g mazăre scursă

1-2 linguri bulion

sare

piper

2 ouă

1 gălbenuş, pentru uns

 Cum se prepară

Dezgheţi aluatul foitaj. Încingi uleiul şi adaugi ceapa tăiată fin, usturoiul zdrobit şi amesteci. Când ceapa devine sticloasă pui carnea, sare şi piper, după gust, şi o ţii pe foc până scade zeama, o dai deoparte şi o laşi la răcit. Baţi ouăle şi le încorporezi în carne.

Presari făină pe o suprafaţă, întinzi aluatul şi îl mai netezeşti puţin cu sucitorul. Îl împarţi în trei, fără a-l tăia, îi crestezi părţile laterale din loc în loc, iar în mijloc aşezi umplutura, mazărea şi o stropeşti cu bulionul, apoi îl întinzi. Treci fâşiile de aluat, alternându-le, peste umplutură, ungi cu gălbenuşul bătut şi dai la cuptor până se rumemeşte.