Plăcintă pufoasă cu mere

1365079518 5149pufoasa jpeg

Unor mere acrişoare le-ar sta tare bine în această plăcintă pufoasă. Gustul perfect al sfârşitului de săptămână!

Ingrediente (12 porţii)

6 ouă

6 linguri făină

10 linguri zahăr

1 praf de copt

coajă rasă de lămâie

2-3 pliculeţe zahăr vanilat

6 mere acrişoare

10-12 biscuiţi cu miere de albine sau populari

zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul vanilat şi şase linguri de zahăr. Adaugi apoi gălbenuşurile, pe rând, şi încorporezi uşor făina cernută cu praful de copt,

Torni compoziţia obţinută într-o tavă înaltă tapetată până sus cu folie de copt şi o coci circa 30 de minute, în cuptorul preîncălzit.

Separat, cureţi merele de coajă, le treci pe răzătoarea cu ochiuri mari, le amesteci cu restul de zahăr, coa jă rasă de lămâie şi le căleşti până scade toată zeama.

Scoţi blatul din cup tor şi îl aşezi pe planşetă. În tavă, peste o folie de copt, presai biscuiţii măcinaţi, apoi merele călite şi aşezi blatul de pandişpan deasupra. Laşi să se răcească şi răstorni prăjitura, în aşa fel încât pandişpanul să fie dedesubt, iar merele şi stratul de biscuiţi deasupra. Ornezi cu zahăr pudră, porţionezi şi serveşti.