Plăcintă răsucită cu mere şi glazură

placinta jpeg

Toamna este sezonul deserturilor cu mere. Pe lângă tarte sau mere copate, prepară o delicatesă care-ţi va încânta papilele gustative, plăcintă răsucită cu mere şi glazură.

De ce ai nevoie pentru plăcintă

Pentru aluat

600 g făină

3 linguri zahăr

1 linguriţă drojdie uscată

1 praf de sare

1 ou

200 ml lapte

3 linguri unt

1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru umplutură

200 g mere rase

100 g zahăr

3 linguri midon

1 lingură zeamă de lămâie

scorţişoară, după gust

Pentru glazură

200 g zahăr pudră

2-3 linguri frişcă

1 linguriţă esenţă de vanilie

Cum se prepară plăcinta

Pentru aluat, combini drojdia cu zahărul, laptele cald, esenţa de vanilie şi untul. Torni laptele peste făina combinată cu sarea, adaugi oul şi frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai lipeşte de mâini. Îl laşi să crească până când îşi dublează volumul.

Pentru cremă, combini toate ingredientele, le pui în tigaie şi le laşi 2-3 minute. Dai deoparte şi laşi la răcorit.

Împarţi aluatul în jumătate, întinzi două foi, pe care pui câte jumătate de umplutură. Rulezi şi tai ruladele în jumătate, pe lung, apoi împleteşti cele două jumătăţi. Repeţi şi cu cealaltă ruladă. Le aşezi în tăvi tapetate şi le dai la cuptor până când se rumenesc.

Combini toate ingredientele pentru glazură, pe care o întinzi peste plăcinte.

Sursa https://myninjanaan.com

https://myninjanaan.com