Plăcintă ţărănească cu conopidă

placinta taraneasca cu conopida jpeg

Ştim că această legumă, conopida, nu este o legumă chiar pe gustul multora. Dar garantăm că această plăcintă ţărănească cu conopidă va fi un adevărat deliciu de care se vor bucura toţi cei dragi. iar lăudele nu vor înceta să vină!

Plăcintă ţărănească cu conopidă - Ce ai nevoie

Pentru aluat 300 g făină 1 lingură oţet ½ linguriţă sare 200 ml apă călduţă

1 conopidă mare, deasă şi albă

100 g brânză de oi

3 ouă

3 linguri smântână groasă

100 g unt pentru uns foile

nucşoară rasă

seminţe de anason

sare

piper

Plăcintă ţărănească cu conopidă - Cum se prepară

Se desface conopida bucheţele, se spală bine sub jet de apă rece, se lasă apoi circa 20 de minute în apă cu puţin oţet. Se clătesc din nou cu apă rece şi apoi se fierb în apă cu sare circa 10 mi­nute, se scurg de apă şi se mixează până se transformă într-un piure fin. Piureul de conopidă se amestecă cu brânza de oi sfărâmată, ouăle bătute, smântâna, nucşoară rasă şi seminţe de anason, sare şi piper, după gust. Din ingredientele menţionate se frămân­tă un aluat omogen şi elastic, din care se întind foi subţiri de ştrudel. Se ung cu unt topit, se umplu cu compoziţia de conopidă cu brânză şi se rulează. Se aşază într-o tavă unsă cu puţin unt şi se coc circa 35-40 de minute, la temperatură potrivită, până se rumenesc frumos deasupra. După ce se răco­reşte puţin, se taie felii groase şi se serveşte.